Me and Brussels…

legkevesbe sem izgalmas brusszeli tortenesek…

Mese a szolgáltatóiparról I.

Posted by gaborpapai on October 24, 2008

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy legény, akit sorsa az oly gyönyörű, hegyekkel körbevett Magyarországra szánta. Felcseperedvén, látva a fennálló társadalmi rendszert, nem álmodhatott tovább felekirályságról és királykisasszonyról, hanem szavazati jogával véleményt nyilvánított, és elkötelezett híve volt a szabadpiaci áramlásnak, a versenynek.

Mint ilyen, a legény szentül hitte, hogy a munkája gyümölcseként kapott fizetése arra való, hogy a mások által felkínált szolgáltatásokat igénybe vegye, és a szolgáltató, mint olyan, igyekszik a legény kedvébe járni, nehogy a nagy verseny közepette helyette mást válasszon.

Teltek-múltak az évek, és a legény országában mobiltelefon-piacán teljes lefedettség mellett gyakorlatilag megszűnt a verseny. A legény olvasott ugyan statisztikákat arról, hogy két éve nem történt érdemi elmozdulás a szolgáltatók piaci részesedését illetően, mégis azt gondolta, hogy a hat évnyi hűség ér annyit, hogy számba vegyék. Történt ugyanis a legénnyel, hogy oly nagyon és hűen szeretett kicsiny hazáját öt hónapra el kellett hagynia, hogy egy Nagyobb Jóért dolgozhasson az esős, hideg, személytelen Flandria országának Brüsszel nevezetű kereskedővárosában. Elment hát a telefontársasághoz, azt kérdezvén, hogy tud-e az interneten keresztül befizetést megvalósítani, vagy pedig a 18. századi megoldást választva írja-e rá tollal a befizetendő összeget egy darab papírra, sétálon el a levelek eljuttatásával megbízott, úgynevezett póstára minden hónapban egyszer? A cég alkalmazottja nagyon kedvesen közölte, hogy természetesen cégük rendelkezik a 21. század minden újdonságával, és lehetőség van a virtuális pénz eljuttatására, úgynevezett online befizetéssel, mindösszesen a napjainkban oly sokszor emlegetett és oly jól ismert regisztrációra van szükség. Örömmel fogta hát batyuját a legény, és egy nagy repülő házzal meg sem állt Brüsszelig. Miután az úgynevezett roaming díjak még magasak, ezért a legény vásárolt egy belga telefonszámot is, majd hogy összehasonlítsa a szolgáltatások minőségét, szándékosan azonnal elhagyta a PIN kódját, meggátolván önmagát abban, hogy telefonja segítségével olyan emberek hangját halhassa, akik nincsenek is a közelében. Írt hát egy elektronikus levelet a társaságnak, akik 11 percen belül válaszoltak neki, megadván minden eszközt ahhoz, hogy használhassa ezt a napjainkban rendkívül fontos eszközt.

Ezen a hihetetlen csodán felbuzdulva a legény írt egy elektronikus levelet a magyar telefontársaságnak is, mely szerint sajnálatos módon mégsem tudja a virtuális fizetőeszközt elküldeni, és ezért a Nagy Társaság segítségéért esedezik. Hiszen szerette volna elkerülni azt, hogy önhibáján kívül elessen a telefonálás lehetőségétől. Írt hát egy e-mailt a legény, de tudván azt, hogy a messzi földről írt e-mail először a gyönyörű csillagos ég egyik távoli részén keringő úgynevezett műholdba érkezik, majd csak ezután tér vissza hegyekkel körbevett hőn szeretett távoli kicsiny országába, választ nem is remélt három nappal és három éjszakán át. Azonban a negyedik napon már aggodalmaskodni kezdett, hiszen a társaság hektikusságát ismervén gondolta, hogy bármelyik pillanatban korlátozhatják kimenő hívásait. Ezért új, édesded hangvételű levelet írt, melyben ismételten a segítségüket kérte. Sajnálatos módon a csodálatos Kárpátok védő csúcsai eme levelet sem engedték be országába, hiszen válasz további egy hét után sem érkezett. Harmadik levele – mi tagadás – már más hangvételű volt, és erre a levélre – a már említett hegycsúcsok, valamint a fennen keringő műholdak messzesége miatt 10 nap múlva válasz is érkezett.

Így a legény már boldog, hiszen tud online fizetni a telefonszámlájáért, ami véleménye szerint néha jóval több, mint amennyit szerinte telefonál.

A legény nagy örömmel olvasta hát ezt a cikket, és hisz egy jobb és szebb világ eljövetelében…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: